Πιπεροκεφτέδες
Εύκολοι, πρωτότυποι και αφράτοι κεφτέδες – ιδανικός καλοκαιρινός μεζές.
Προετοιμασία: 20′, Αναμονή: 30′, Τηγάνισμα: 30′
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα τους
3 αβγά
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 200 γρ. ακόμη
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τις πατάτες. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και τiς λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Αν δεν μπορούμε να τους πλάσουμε καλά, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας
- Κρις Πρατ: Πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον κρυμμένο τάφο του Αγίου Πέτρου
- LIVE: Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
- Κακοκαιρία Byron: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία – Βροχοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης
- Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν
