Η UEFA ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες πως το Champions League θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή Final 8 στη Λισαβόνα, ωστόσο τα δεδομένα… αλλάζουν. Και πιθανόν να υπάρξει αλλαγή απόφασης ελέω – ξανά – κοροναϊού.
Γιατί; Διότι για τέταρτη διαδοχική μέρα υπάρχει έξαρση κρουσμάτων στην Πορτογαλία. Και οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό είναι περισσότεροι από αυτούς που θεραπεύονται, με την κυβέρνηση της Πορτογαλίας να παίρνει εκ νέου μέτρα και να επιβάλλει καραντίνα σε 19 από τους 24 δήμους της Λισαβόνας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η «El Pais», την Τετάρτη καταγράφηκαν 311 νέα κρούσματα στην Πορτογαλία και το 77% αυτών εντοπίστηκαν στη Λισσαβόνα. Όπως και οι τέσσερις από τους έξι θανάτους.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω έχουν φέρει… συναγερμό στην UEFA, που βλέπει την πόλη την οποία επέλεξε να αντιμετωπίζει και πάλι μεγάλα προβλήματα λόγω της πανδημίας. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, πάντως, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ανέφερε πως «ι αριθμοί δείχνουν ότι δεν υπάρχει έλλειψη ελέγχου. Θα είναι, αν υπάρξει υπερδιπλασιασμός του αριθμού των κρουσμάτων που πιέζει τον αριθμό αυτών που εισήχθησαν σε ΜΕΘ».
Αυτή τη στιγμή, πάντως, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά σχετικά με το αν θα επιμείνει η UEFA για διεξαγωγή Final 8 στη Λισαβόνα και οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.
Πρωταθλήτρια MLS για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι που επιβλήθηκε με 3-1 στον τελικό των Βανκούβερ Γουάιτκαπς του Τόμας Μίλερ. Ιδανικό φινάλε και Μπουσκέτς και Άλμπα.
Ο Σαλάχ ξέσπασε στις δηλώσεις του μετά τη νέα γκέλα της Λίβερπουλ, λέγοντας πως η ομάδα τον... πετάει, ενώ ξαφνικά δεν έχει και καμία σχέση με τον Άρνε Σλοτ.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα δύο παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής που έγιναν το Σάββατο (6/12), Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0 και Βόλος - Κηφισιά 1-1.