Φτερούγες κοτόπουλου με πάπρικα
Ένα γρήγορο κι εύκολο πιάτο αρωματισμένο με φασκόμηλο
Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 35΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. πάπρικα της αρεσκείας μας (γλυκιά, πικάντικη ή μισή-μισή)
1.200 γρ. φτερούγες κοτόπουλου, καθαρισμένες καλά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. λευκό κρασί
2 κλωναράκια φρέσκο φασκόμηλο + μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου. Τις περνάμε από το μείγμα του αλευριού ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις φτερούγες. Προσθέτουμε το κρασί με το φασκόμηλο και ψήνουμε για λίγο ακόμα, περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε με φύλλα φασκόμηλου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Νίκος Ανδρουλάκης: Παρακολούθησε τη λειτουργία της Ανάστασης στη Μητρόπολη Αθηνών
- Τσάβι: «Δεν αλλάζει κάτι, θα παραμείνω στη Μπαρτσελόνα»
- Η Έλενα Παπαρίζου έκανε Ανάσταση με τα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Eurovision
- Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την Κυριακή του Πάσχα
- Ουκρανία: Υποστηρίζει ότι κατέστρεψε 42 ρωσικά άρματα μάχης – «Κόλαση» επί γης για τον στρατό του Πούτιν
- Μεξικό: Δυο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές