
Αρχαία Ολυμπία: Με όλα τα μέτρα προστασίας υποδέχεται ξανά κόσμο το Μουσείο
Σο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχει διαφορετική είσοδος και έξοδος για τους επισκέπτες, υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις με σήμανση για την αναμονή των επισκεπτών, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων και ταυτόχρονα θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας προσώπου
Με τη μέγιστη προστασία για επισκέπτες και εργαζόμενους επαναλειτουργεί το αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και όλως λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο, ώστε να ελέγχεται η ροή και να μην προκαλείται συνωστισμός.
Ειδικότερα, για το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχει διαφορετική είσοδος και έξοδος για τους επισκέπτες, υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις με σήμανση για την αναμονή των επισκεπτών, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων και ταυτόχρονα θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας προσώπου.
Επίσης, προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται στο μουσείο ανά ώρα, όπως και συγκεκριμένες διαδρομές.
Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την συχνή καθαριότητα όλων των χώρων, ενώ υπάρχουν και αντισηπτικά χεριών.
Ακόμη, έχουν τοποθετηθεί πλεξιγκλάς για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι στην έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.
Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου, που έχει ανοίξει εδώ και περίπου ένα μήνα, η Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η κίνηση ήταν πολύ χαμηλή και δεν είχε καμία σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, αφού κάθε χρόνο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπήρχε μεγάλη κίνηση.»
Όμως, τώρα με το άνοιγμα του τουρισμού η Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια ελπίζει ότι «κάτι καλύτερο θα έχουμε και δεν θα είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα της επισκεψιμότητας.»
- Μόσχα: Αποκαλύφθηκε η άκρως μυστική σχολή που εκπαιδεύει Ρώσους πράκτορες – Ποιο γνωστό πανεπιστήμιο τη «φιλοξενεί»
- Χανιά: Οδηγός πατινιού έπεσε σε λακούβα και τραυματίστηκε – «Πάει» στα δικαστήρια τον δήμο, αρνείται αποζημίωση 900 ευρώ
- Κιβωτός του κόσμου: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο για τις καταγγελίες ασέλγειας σε βάρος του
- UEFA Champions League: Το MEGA στην κορυφή της τηλεθέασης με τον αγώνα Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν
- Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 20χρονου Νικήτα – «Ήρθατε τώρα που τον σκότωσαν», φώναζαν σε αστυνομικούς
- Αναβαθμίζονται οι εσωτερικές διαδρομές σε μεγάλο άλσος της Αττικής





