ΔΕΔΑ : Προχώρησε σε αύξηση 9 εκατ. ευρώ του μετοχικού της κεφαλαίου
Κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, η ΔΕΠΑ Α.Ε., η οποία αποτελεί τη μοναδική μέτοχο της ΔΕΔΑ, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 9.000.040 ευρώ, με έκδοση 257.144 κοινών ονομαστικών μετοχών
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ αποφάσισε η μητρική εταιρεία ΔΕΠΑ Α.Ε., εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξή της προς την εταιρεία για την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια.
Κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, η ΔΕΠΑ Α.Ε., η οποία αποτελεί τη μοναδική μέτοχο της ΔΕΔΑ, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 9.000.040 ευρώ, με έκδοση 257.144 κοινών ονομαστικών μετοχών.
Κατόπιν των ανωτέρω, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΔΑ ανέρχεται στο ποσό των 78.333.710 ευρώ.
Το ποσό των 9.000.040 ευρώ αποτελεί μέρος της προβλεπόμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ κατά 75 εκατ. ευρώ η οποία απαιτείται για την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος της εταιρείας.
Η εν λόγω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ αποτελεί μια σημαντική «ένεση» ρευστότητας τη στιγμή, μάλιστα, της επανεκκίνησης της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας Covid-19, ενώ λειτουργεί ως μοχλός για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας σε υγιείς βάσεις.
α νέα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων υποδομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ τα οποία θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται το φθινόπωρο του 2020, φέρνοντας σταδιακά το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη ΔΕΠΑ Α.Ε. για την αμέριστη στήριξή της στο κοινό μας όραμα. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης με την οποία η ΔΕΠΑ περιβάλλει την εταιρεία μας, ενώ έρχεται ως συνέχεια της ενεργειακής πολιτικής που έχει χαράξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη δίκαιη μετάβαση της χώρας σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε απολύτως έτοιμοι να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα για την επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια, με σεβασμό στην κοινωνία και το περιβάλλον, αλλά και με σημαντικά οφέλη για την οικονομία μας».
- Χανιά: Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στην περιοχή της Σούδας – Καταγγελίες για δολιοφθορά
- Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ευχήθηκε καλή χρονιά σε… όλες τις γλώσσες ξεκινώντας με ελληνικά (vid)
- Διεγράφησαν πάνω από 308 χιλιάδες φοιτητές από τα πανεπιστήμια – Πανηγυρισμοί από το υπ. Παιδείας
- BTS: Οι «βασιλιάδες» της K-pop επιστρέφουν με νέο άλμπουμ μετά από 6 χρόνια σιωπής
- Βόλος: Εντοπίστηκε σορός άνδρα στη θαλάσσια περιοχή «Πευκάκια» στο λιμάνι
- Η Neuralink του Μασκ σχεδιάζει μαζική παραγωγή του εγκεφαλικού της εμφυτεύματος













