
Κοροναϊός : Θρησκευτικές τελετές σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ – Δεν «κολλάμε» λένε οι πιστοί
Εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού, ο οποίος χτυπά ανελέητα τις ΗΠΑ, σε 14 πολιτείες της χώρας, οι θρησκευτικές τελετές, εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.
Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού, ο οποίος χτυπά ανελέητα τις ΗΠΑ, σε 14 πολιτείες της χώρας, οι θρησκευτικές τελετές, εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.
Πρόκειται για πολιτείες, όπως οι : Κεντάκι, Ντέλαγουερ, Αριζόνα, Φλόριντα, Μίσιγκαν, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια, Τέξας, Δυτική Βιρτζίνια, Ουισκόνσιν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, στις πολιτείες αυτές γίνεται επίκληση του Συντάγματος που προστατεύει τη θρησκευτική λατρεία.
Στις πολιτείες αυτές, σε ότι αφορά τη θρησκεία, δεν ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, που ούτως ή άλλως εφαρμόζονται πιο χαλαρά στις ΗΠΑ, από ότι στην Ευρώπη.
Δεν ισχύει το «μένουμε σπίτι» για τους πιστούς οι οποίοι επιτρέπεται να πηγαίνουν στην εκκλησία και μετά… να διασπείρουν τον κοροναϊό.
Όσο για τους ίδιους τους πιστούς που κάνουν χρήση αυτής της εξαίρεσης και πηγαίνουν να εκκλησιαστούν μάλλον δεν ενδιαφέρονται ποιόν θα μπορούσαν να μολύνουν, εκτός από τους ίδιους.
Χαρακτηριστικά είναι όσα λέει γυναίκα από το Οχάιο, στο δημοσιογράφο του cnn, κατά την επιστροφή της από λειτουργία με δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά.
Ο δημοσιογράφος τη ρωτά «αν ανησυχεί μήπως κολλήσει άλλους ανθρώπους που δεν πάνε στην εκκλησία» κι εκείνη απαντά «Όχι, αυτοί θα μπορούσαν να με κολλήσουν, αλλά δε μπορούν γιατί είμαι καλυμμένη με το αίμα του Ιησού»… Επειτα εμφανώς ενοχλημένη φεύγει από το σημείο.
CNN: “Aren’t you concerned you could go infect other people who don’t go to this church?”
OHIO WOMAN: “No. I’m covered in Jesus’ blood.” pic.twitter.com/KBsnJyZWxJ
— The Tennessee Holler (@TheTNHoller) April 5, 2020
Μια τελετή που πραγματοποιήθηκε σε μια εκκλησία οδήγησε σε ξέσπασμα του ιού στην κομητεία Hopkins του Κεντάκι και ο κυβερνήτης υπενθύμισε στο κοινό ότι όσοι ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα εξακολουθούν να έχουν την ευθύνη να λάβουν προφυλάξεις για τον ιό.
«Οι συνέπειες, όταν δεν ακολουθήσουμε αυτό, καταλήγουν να είναι ευρέως διαδεδομένες και βλάπτουν τους ανθρώπους που δεν έκαναν αυτή την επιλογή», δήλωσε ο κυβερνήτης Andy Beshear.
«Ας βεβαιωθούμε ότι είμαστε υπεύθυνοι στις επιλογές που κάνουμε για να προστατεύσουμε τους γύρω μας», ευχήθηκε.
- Οι Ορέσνικ «δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας», λένε Ουκρανοί εμπειρογνώμονες – Τι τους τρομάζει
- Μετεωρίτης εξερράγη στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, τρομάζοντας τις ΗΠΑ
- UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει «σε κίνδυνο» το εκπαιδευτικό σύστημα
- Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]
- Ανακοίνωση του ΔΟΑΕ για την ουκρανική επίθεση με drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Δικαστής στις ΗΠΑ ζήτησε διευκρινήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό του Τραμπ


