Κεραμέως στο MEGA: Δεν θα χαθεί η χρονιά σε σχολεία και ΑΕΙ
Με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων δεν θα χαθεί η χρονιά. «Ακόμα και αν ανοίξουμε στα μέσα Μαΐου, δεν θα χαθεί η χρονιά» ανέφερε η υπουργός Παιδείας
Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο MEGA τόνισε πως έχει γίνει πρόβλεψη ώστε να αντιμετωπιστεί το κενό που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο «MEGA Mag», είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα κλειστά τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω των περιορισμών για την εξάπλωση του κοροναϊού.
Ωστόσο, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων δεν θα χαθεί η χρονιά. «Ακόμα και αν ανοίξουμε στα μέσα Μαΐου, δεν θα χαθεί η χρονιά» ανέφερε.
«Βασικότερος στόχος του υπουργείου είναι να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις» τόνισε η κυρία Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα γίνει όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες διεξαγωγής τους.
«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε να γίνονται Ιούνιο ή στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι για να γίνει αυτό θα μειωθούν οι εκπαιδευτικές ώρες και η εξεταστέα ύλη, ενώ θα παραταθεί και το σχολικό έτος. «Δεν σκεφτόμαστε προς το παρόν την πραγματοποίηση μαθημάτων τα Σαββατοκύριακα» ξεκαθάρισε.
Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε ότι προχωρά με εξαιρετικά αποτελέσματα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
- Βanda Entopica: Καταγγέλει τον δήμαρχο της Φλώρινας για απειλές, επειδή τραγούδησε Σλάβικα
- Καλιφόρνια: Τρεις νεκρούς άφησε πίσω της η σαρωτική καταιγίδα
- Από τον Φόντεν στον Ρόδρι: Τα «αστέρια» της Premier League που «κατέρρευσαν» χρηματιστηριακά στο 2025 (pic)
- Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης



