Ο κορωνοϊός πλέον έχει βάλει «φρένο» σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα , καθώς όλες οι διοργανώτριες αρχές έχουν θορυβηθεί εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων και των θανάτων από τον ιό.
Πιο συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε την την αναβολή των τριών πρώτων αγώνων της σειράς Diamond League εξαιτίας της έξαρσης του ιού.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα ήταν στην Ντόχα, στις 17 Απριλίου. Οι δύο επόμενοι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι για τις 9 και 16 Μαΐου στην Κίνα.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της IAAF:
«Λόγω των αυξανόμενων αριθμών των χωρών που πλήττονται από τον ιό COVID-19, τα πρώτα τρία μίτινγκ του 2020 της σειράς Wanda Diamomd League, προγραμματισμένα για τις 17 Απριλίου στο Κατάρ, 9 και 16 Μαΐου στην Κίνα, δεν θα διεξαχθούν»
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.