Καλαμποκόσουπα με κάρι και τζίντζερ
Τα μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα
Προετοιμασία 5’ Μαγείρεμα 35’
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
450 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 κονσέρβα καλαμπόκι
100 ml κρασί λευκό
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρι
1 λίτρο σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο
1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
50 ml χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και τα καλαμπόκια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά (περίπου 30 λεπτά). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τη χτυπάμε σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Την περνάμε από σήτα.
Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

