Καλαμποκόσουπα με κάρι και τζίντζερ
Τα μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα
Προετοιμασία 5’ Μαγείρεμα 35’
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
450 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 κονσέρβα καλαμπόκι
100 ml κρασί λευκό
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρι
1 λίτρο σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο
1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
50 ml χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και τα καλαμπόκια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά (περίπου 30 λεπτά). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τη χτυπάμε σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Την περνάμε από σήτα.
Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
- Τι γνωρίζουμε για το χριστουγεννιάτικο χτύπημα του Τραμπ σε βάση Ισλαμικού Κράτους στη Νιγηρία
- Ολυμπιακός: Ψάχνει μεγάλο διπλό στην Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους
- Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι «τι θέλει ο λαός», αλλά ποιες επιλογές του προσφέρονται
- Καλύτερη ζωή: Τα δύο μυστικά για να την πετύχουμε
- Ο Άσαντ από τη «Ρωσία με Αγάπη»: Η παραδεισένια ζωή ενός έκπτωτου δικτάτορα
- Taste Atlas: Στην κορυφή του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ



