
Πέθανε ο γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζαν Ντανιέλ
Ο Ζαν Ντανιέλ, γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας, ιδρυτής του Nouvel Observateur, πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 99 ετών
Ο Ζαν Ντανιέλ, γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας, ιδρυτής του Nouvel Observateur, πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 99 ετών.
«Ο Obs έμαθε με απέραντη θλίψη τον θάνατο του ιδρυτή και αρθρογράφου Ζαν Ντανιέλ. Πέθανε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 99 ετών έπειτα από μία ζωή γεμάτη πάθος, δέσμευση και δημιουργία. Πέθανε ο επιφανέστερος γάλλος δημοσιογράφος. Υπήρξε ταυτόχρονα παρατηρητής, πρωταγωνιστής και συνείδηση του κόσμου. Η σύνταξη του Obs επιθυμεί να του εκφράσει τον βαθύ θαυμασμό της, την ειλικρινή ευγνωμομοσύνη της και την πιστή μνήμη της…», γράφει ο Nouvel Observateur.
Ακούραστος υπερασπιστής της ειρήνης στην Μέση Ανατολή, φίλος του Καμύ πριν συγκρουστεί μαζί του για το ζήτημα της Αλγερίας, αφιέρωσε την ζωή του στην δημοσιογραφία, γράφει η εφημερίδα Le Monde.
Στο βιβλίο του «Cet etranger qui me ressemble», συνομιλίες με την Μαρτίν ντε Ραμποντί, όταν εκείνη τον ρώτησε αν έχει γράψει το επιτύμβιό του, είχε απαντήσει: «Ζαν Ντανιέλ, γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας. Τελεία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: «Καταιγίδα» στο Μαξίμου – Οι δεκατρείς «βρεγμένοι» και η ομπρέλα… του ανασχηματισμού
- Μεγάλη έκπληξη στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»: Ο Λάκης Λαζόπουλος υποδέχτηκε την Χρύσα Ρώπα και χάρισαν άφθονο γέλιο
- Η αγωνία της ΚΕΔ πριν από τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Super League
- Η κακοκαιρία Erminio σφυροκοπά τη Ρόδο – Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδης βροχή – Ήχησε το 112
- Κακοκαιρία Erminio: Πλημμύρες στον Πόρο – «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»
- Η προφητεία του Ρομπέρτο Μπάτζιο χώρεσε σε εννιακόσιες σελίδες





