Την ικανοποίησή της για τη διαφαινόμενη επίλυση του «μείζονος προβλήματος των ημερών ασφάλισης των μελών των διοικητικών συμβουλίων ανωνύμων εταιρειών» εκφράζει η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος , με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Μάλιστα, μεταφέρει τα συγχαρητήρια των επιχειρησεων-μελών του Συνδέσμου προς τον υπουργό, για την πρόταση επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος στο επικείμενο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου, με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)», το οποίο έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

«Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, παρά το γεγονός ότι πλήρωναν εισφορές, δεν μπορούσαν να αναγνωρίζουν τις ημέρες ασφάλισής τους, ενώ για την ασφαλιστική τους ικανότητα δίνονταν λύσεις μέσω ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων (η τελευταία παράταση χορήγησης της ασφαλιστικής ικανότητας 2019-2020 δόθηκε με το άρθρο 31 του ν. 4611/2019).

Το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδειχθεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια από τον ΣΕΒ, γι’ αυτό και οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την περιφέρεια χαιρετίζουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία» υπογραμμίζεται στην επιστολή.