Όπως είπε, ο υπουργός Εργασίας, οι ωφελούμενοι από τις αλλαγές στο νέο ασφαλιστικό «είναι πάνω από εκατομμύριο».

Εως τις 20 Φεβρουαρίου θα είναι νόμου του κράτους το νέο ασφαλιστικό, εκτίμησε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για διατάξεις με θετικό πρόσημο που δεν προβλέπουν καμία μείωση παρά μόνο αυξήσεις.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 εξήγησε ότι από τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ μείωση αλλά οριακές αυξήσεις.

Σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, υπάρχουν δύο πυλώνες στις αυξήσεις με το νέο ασφαλιστικό:

– Αλλάζει το μέλλον. Όλοι οι εργαζόμενοι που θα βγουν με τον νέο νόμο θα πάρουν αύξηση σε σχέση με τον νόμο Κατρούγκαλου εφόσον έχουν 30 χρόνια και 1 ημέρα εργασίας.
– Για τους σημερινούς συνταξιούχους υπάρχουν δύο περιπτώσεις: εάν η αύξηση υπολείπεται της προσωπικής διαφοράς, θα συμψηφιστεί και, εάν η προσωπική διαφορά είναι μικρότερη ή δεν υπάρχει, θα υπάρχουν αυξήσεις.

Όπως είπε, οι ωφελούμενοι από τις αλλαγές «είναι πάνω από εκατομμύριο».

Ειδικά για τους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων στους οποίους είχε μπει πλαφόν στα 1.300 ευρώ από τον νόμο Κατρούγκαλου «ο αριθμός των ανθρώπων που θα δουν αυξήσεις φτάνει τις 300.000, με τις αυξήσεις να κυμαίνονται από 5 ευρώ έως 200 ευρώ και μεσοσταθμικά τα 99,5 ευρώ».

«Στο νομοσχέδιό μας υπάρχει η πρωτοφανής διαφορά ότι δεν υπάρχει ούτε μια σύνταξη που θα μειωθεί» επανέλαβε ο Γιάννης Βρούτσης ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τα περί διαφωνιών του με τον Χρήστο Σταϊκούρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κόντρα με τον Σταϊκούρα ισχύει στη φαντασία κάποιων με δημοσιογραφικά σενάρια».

Επανέλαβε, τέλος, ότι από 1η Ιουνίου 2020 προσπαθούμε το 1/3 των νέων συντάξεων «να βγαίνει με ένα κουμπί».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr