
Θεσσαλονίκη : Έκαψαν σημαία των ΗΠΑ στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο
Δύο αντιπολεμικά συλλαλητήρια και πορεία στους κεντρικούς δρόμους στη Θεσσαλονίκη.
Με δύο αντιπολεμικά συλλαλητήρια και πορεία στους κεντρικούς δρόμους στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και σωματείων.
Ειδικότερα, μέλη της ΕΔΥΕΘ, του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση προς την αμερικανικό προξενείο.
Μεταξύ άλλων, ζήτησαν να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις και να μην επικυρωθεί από τη Βουλή, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα, καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποίησαν την ίδια ώρα και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΙΑ, της ΛΑΕ και της ΟΚΔΕ.
Έκαψαν σημαία των ΗΠΑ
Μάλιστα, οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία των ΗΠΑ έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε φωτογραφίες από αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη:
Συγκέντρωση και στην Πάτρα
Πικετοφορία στην πλατεία Γεωργίου και εν συνεχεία πορεία πραγματοποίησε η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας.
Στην κινητοποίηση όπως είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο την Παρασκευή συμμετείχε και ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, και μέλη της Δημοτικής Αρχής.
Ως βασικά αιτήματα προβλήθηκαν:
- Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή
- Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα
- Να μην χρησιμοποιηθούν οι Βάσεις του Αράξου (έτοιμη για αποθήκευση πυρηνικών) και της Ανδραβίδας στα αμερικανικά πολεμικά σχέδια κ.α.
- Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το CHP από διορισμένους επιτρόπους», λέει ο Οζέλ – Νέα επιχείρηση κατά του κόμματος
- Πατίνια: Αυξάνεται η ανησυχία για τη χρήση τους από ανηλίκους – Γιατί είναι πιο ευάλωτοι στα ατυχήματα
- Τι είπε ο Ραζνάτοβιτς για το μέλλον του Σπανούλη
- Σκληρός ποινικός ο 42χρονος που τραυματίστηκε από αστυνομικό στο Μικρολίμανο – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Σταύρος Φλώρος: Γιατί δεν ολοκληρώθηκε το χειρουργείο του – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- ΕΕ: Λιγότερα παιδιά και έφηβοι παρά την πληθυσμιακή αύξηση – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

