Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 871,49 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,88%.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 871,49 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,88%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,88 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,05%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+0,47%), του ΟΛΠ (+0,44%) και της Σαράντης (+0,38%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-2,51%), της Εθνικής (-2,03%), της Ελλάκτωρ (-1,90%) και της Eurobank (-1,78%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+0,75%) και του Εμπορίου (+0,34%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,18%) και των Ταξιδιών (-0,72%).
Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 21 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Παϊρης +9,79% και Alpha Αστικά Ακίνητα +4,38%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Λεβεντέρης(κ) -11,95% και MLS -2,36%.
Πηγή : ΑΠΕ
- Κωνσταντίνος Δαβάκης: Ο δρόμος του καλού
- Δεν θα πάει στο Νταβός ο Μερτς για το «Συμβούλιο Ειρήνης» – «Ο ΟΗΕ είναι το σύστημά μας για διασφάλιση της ειρήνης», λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ
- «Φωτιά» το ενεργειακό κόστος σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Κόντρα Χατζηδάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ευλογιά και τον «ορό της αλήθειας»
- Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας η πτήση του Κ. Μητσοτάκη στη Ζυρίχη – Δεν πάει σήμερα στο Νταβός
- Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στο Νταβός, ενώ αμερικανική αντιπροσωπεία ταξιδεύει για Μόσχα





