
Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν : Δύο όροι από το Παρίσι για τα Σκόπια
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών εξηγεί στα «ΝΕΑ» τους λόγους του «βέτο» Μακρόν
Κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αλλά και αμέσως μετά, το θέμα που σχεδόν μονοπώλησε το πολιτικο-διπλωματικό ενδιαφέρον ήταν η αρνητική στάση της Γαλλίας στην προοπτική έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Μολονότι έκτοτε πολλές θεωρίες αναπτύχθηκαν σχετικά με τη στάση του Παρισιού, τα πραγματικά δεδομένα που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση παρέμεναν εν πολλοίς αδιευκρίνιστα.
Συνεπώς, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι σήμερα ο καθ’ ύλην αρμόδιος, δηλαδή ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian, εξηγεί στα «ΝΕΑ» τα «γιατί» αυτής της απόφασης.
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορεί
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 13-14: «Διπλό» και πρόκριση στους τελικούς για τους Ερυθρόλευκους
- Λονδίνο: Πανικός στους δρόμους με πάνω από 80.000 διαδηλωτές στους δρόμους
- ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Πολάκη μετά τη διαγραφή του
- Μπαρτζώκας για Βεζένκοφ: «Θα μπορούσε να παίξει, αλλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε»
- Διαρρήκτες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης – Αφαίρεσαν τιμαλφή μεγάλης αξίας
- Duran Duran – Από τη Βρετανία της οικονομικής ύφεσης στην κορυφή του κόσμου



