Δείτε την άγρια μονομαχία ανάμεσα σε δύο μαύρους ρινόκερους
Το περιστατικό συνέβη στη Ναμίμπια, στο εθνικό πάρκο Ετόσα τον περασμένο Νοέμβριο
Ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη βίαιη μάχη ανάμεσα σε δύο αρσενικούς μαύρους ρινόκερους έδωσε στη δημοσιότητα ο ιταλός ξεναγός Ρόκο Ταλία ο οποίος δραστηριοποιείται σε χώρες της Αφρικής.
Το περιστατικό συνέβη στη Ναμίμπια, στο εθνικό πάρκο Ετόσα τον περασμένο Νοέμβριο.
Αντιμέτωποι βρέθηκαν ο μεγαλύτερος σε μέγεθος και γηραιότερος ρινόκερος και ένας νεότερος ο οποίος προσπάθησε να πάρει την αρχηγία της αγέλης.
Ο γηραιός ρινόκερος παρόλο που δεν έχει κέρατο αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ταλία, αν είχε κέρατο τα πράγματα θα ήταν πολύ σκούρα για τον νεαρό αμφισβητία.
«Σε αυτό το βίντεο υπάρχει ένας ενήλικας μαύρος ρινόκερος στο εθνικό πάρκο Etosha. Ενώ χαλαρώνει, ξαφνικά τον πλησιάζει ένας νεαρός μαύρος ρινόκερος. Ο νεαρός ρινόκερος ήταν εξαιρετικά τυχερός, επειδή ο γηραιότερος ρινόκερος δεν είχε κέρατο και έτσι δεν τον σκότωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rocco.
Το κέρατο αφαιρέθηκε, όπως και σε άλλους ρινόκερους, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ναμίμπια για την προστασία του είδους που απειλείται από λαθροθήρες που σκοτώνουν τους ρινόκερους για να αποσπάσουν το κέρατό τους. Έχουν απομείνει μόλις 5.000 μαύροι ρινόκεροι εν ζωή. Για να αποτρέψουν τους λαθροθήρες από το να σκοτώσουν τους ρινόκερους, τα κέρατα αφαιρούνται.
- Τραγική ειρωνεία: Μνημείο για τα θύματα της πυρκαγιάς στο μπαρ του Κραν Μοντανά τυλίχθηκε στις φλόγες
- Καρδίτσα – Παναθηναϊκός 53-78: Έκανε «προπόνηση», με «20άρα» του Χολμς (vid)
- Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 0-4: Πέρασε από τις Σέρρες η Ένωση
- Ελένη Καστάνη: «Ακόμα λειτουργώ σαν να έχω τα παλιά μου κιλά. Φοράω ρούχα Large και μου πέφτουν»
- Γκενκ – Άντερλεχτ 2-0: Ο Καρέτσας «ξεκλείδωσε» τη μεγάλη νίκη
- Κίνημα Δημοκρατίας: Προχωρούν τα «βαφτίσια» – «Πέρασε» η πρόταση Κασσελάκη





