Στα χνάρια της Dream Team του ‘94 η Σερβία
Ένα σπάνιο ρεκόρ κατέρριψε και πλέον κατέχει η Σερβία, το οποίο άνηκε για 25 και πλέον χρόνια στην Dream Team των Μούρνινγκ, Μίλερ, Κεμπ, Ο’Νιλ και Γουίλκινς.
Οι Σέρβοι έχουν μπει στο Παγκόσμιο της Κίνας ως ένα από τα φαβορί για τον τελικό της διοργάνωσης, με αντίπαλον δέος την Team USA. Οι Σέρβοι είναι πραγματικά πληρέστατοι σε κάθε θέση αλλά έχουν και βάθος πάγκου. Χαρακτηριστικό είναι πως παίκτες όπως οι Μιλουτίνοφ, Σιμόνοβιτς και Γκούντουριτς θεωρούνται… ρολίστες.
Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς λοιπόν επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 90-47 και έκανε το 4/4. Πέτυχε όμως κάτι παραπάνω από το απόλυτο στη διοργάνωση ως ώρας. Στις τέσσερις αυτές νίκες επικρατεί των αντιπάλων της με διαφορά 40.7 πόντων κατά μέσο όρο.
Κάπως έτσι ξεπέρασε και το ρεκόρ που κατείχε η Dream Team II του 1994 με παίκτες όπως οι Ρέτζι Μίλερ, Αλόνζο Μούρνινγκ, Σακίλ Ο’ Νιλ και Ντομινίκ Γουίλκινς και το μοναδικό θέμα είναι αν θα επιδείξουν την ίδια συνέπεια από εδώ και πέρα που το πρόγραμμα και οι αντίπαλοι δυσκολεύουν.
Ωστόσο ως ώρας οι Πλάβι λειτουργούν σαν καλωλαδωμένη μηχανή με το ροτέισον να δουλεύει άψογα, τους ρόλους να είναι ξεκάθαρα μοιρασμένοι και τους Μπογντάνοβιτς (19.3π μέσο όρο), Μπιέλιτσα (14.3π), Γιόκιτς (13.5π) και Μαριάνοβιτς (10.3) να ηγούνται επιθετικά.
Ακολουθούν τα αποτελέσματα που έχει φέρει η Σερβία ως ώρας στο Παγκόσμιο της Κίνας:
Αγκόλα – Σερβία 59-105
Σερβία – Φιλιππίνες 126-67
Ιταλία – Σερβία 77-92
Σερβία – Πουέρτο Ρίκο 90-47
- Ακρίβεια: Μετά το Πάσχα αρχίζουν τα Πάθη για την κυβέρνηση
- Μπέτις – Παναθηναϊκός: Ο Ρουιμπάλ κάνει το 1-0 για τους Ανδαλουσιάνους (vid)
- Ουκρανία: Αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση – Αδειάζει η κλεψύδρα για το Κίεβο
- Ο Όρμπαν μόνος του στο περιθώριο στην Σύνοδο Κορυφής – Κάθισε μακριά όταν άρχισε να μιλά ο Ζελένσκι
- Conference League: Πρόκριση στην παράταση η Κρίσταλ Πάλας κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας των 10 παικτών (2-1)
- Λάρισα: Αυτό είναι το άκρως απόρρητο αμερικανικό UAV που εθεάθη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (βίντεο)


