Σταϊκούρας: Κύκλος επαφών με παραγωγικούς φορείς εν όψει ΔΕΘ
Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Μίχαλο.
Κύκλο επαφών με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, άρχισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Βασικός στόχος των συγκεκριμένων επαφών, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, είναι η καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, η ανταλλαγή απόψεων, η ενίσχυση της συνεργασίας και η ανάδειξη των καλύτερων δυνατών προτάσεων- λύσεων για την ανάταξη της οικονομίας, με έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.
«Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο», προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, «αφουγκράζονται και λαμβάνουν υπόψη τις επισημάνσεις των παραγωγικών φορέων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Η ελληνική οικονομία κάνει πλέον βήματα προς τα εμπρός. Και σε αυτήν την εργώδη προσπάθεια, οι φορείς διαδραματίζουν τον δικό τους εποικοδομητικό ρόλο».
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Μίχαλο.
Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες εστιάζουν:
* Στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
* Στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
* Στη στήριξη της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για κινήσεις που θα βοηθήσουν αποφασιστικά την πορεία ανάκαμψης που έχει ήδη πάρει η ελληνική οικονομία.
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής








