Open Arms: Απελπισμένοι πρόσφυγες πηδούν στη θάλασσα για να φτάσουν στη Λαμπεντούζα
Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται οι περισσότεροι από 100 πρόσφυγες που παραμένουν εδώ και 19 ημέρες στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms. Ορισμένοι πήδηξαν στη θάλασσα για να φτάσουν στις ιταλικές αρχές
Σε κατάσταση απελπισίας, που επιδεινώνεται καθημερινά παραμένουν οι περισσότεροι από 100 πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εδώ και 19 ημέρες στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά των ακτών της Ιταλίας, κοντά στο νησί Λαμπεντούζα.
Η οργάνωση έχει ζητήσει από τις ιταλικές αρχές να επιτρέψουν την άμεση αποβίβαση των μεταναστών, κάνοντας λόγο για «κατάσταση ακραίας ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης».
Η κατάσταση των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κατάστρωμα του Open Arms, είναι τόσο δραματική, που ορισμένοι πήδηξαν από το ισπανικό πλοίο διάσωσης στη θάλασσα, προσπαθώντας να φτάσουν στις ιταλικές ακτές της Λαμπεντούζα.
- Ηθικά Ευδήμια του Αριστοτέλη: Ο Α’ τόμος αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να επιβραδύνει τη γήρανση
- Ενίσχυση δυνάμεων στο νησί, ζητάει ο Δήμαρχος Πάρου
- «Χόρεψε ανάρμοστα μπροστά μου, ακύρωσε το νυφικό της συζύγου μου, την τελευταία στιγμή» – Μπρούκλιν Μπέκαμ Vs Βικτόρια Μπέκαμ
- Συνεδρίασε η Επιτροπή εκτίμησης κινδύνου για την κακοκαιρία – Εισήγηση για κλειστά σχολεία στην Αττική την Τετάρτη
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση και χειροκρότημα στο τελευταίο «αντίο»


