Google, Facebook, Amazon στηρίζουν Τραμπ, κατά της Γαλλίας
Μπορεί η σχέση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τις μεγαλύτερες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες να έχουν περάσει από χίλια κύματα κατά καιρούς, ωστόσο φαίνεται πως η εμφάνιση ενός κοινού εχθρού είναι ικανοί να... θερμάνει τις μεταξύ τους σχέσεις
Μπορεί η σχέση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τις μεγαλύτερες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες να έχουν περάσει από χίλια κύματα κατά καιρούς, ωστόσο φαίνεται πως η εμφάνιση ενός κοινού εχθρού είναι ικανοί να… θερμάνει τις μεταξύ τους σχέσεις.
Σύμφωνα με το Bloomberg, Google, Facebook και Amazon θα καταθέσουν σήμερα, Δευτέρα, στην Ουάσιγκτον υπέρ των προσπαθειών της κυβέρνησης Τραμπ για δυνητική τιμωρία της Γαλλίας.
Αιτία για την κίνηση είναι η επιβολή 3% φόρου σε διεθνείς τεχνολογικές εταιρείες με παγκόσμια έσοδα τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ και ψηφιακές πωλήσεις 25 εκατ. στη Γαλλία.
Ο γαλλικός ψηφιακός φόρος «είναι μία απότομη απόκλιση από τους καθιερωμένους φορολογικούς κανόνες και έχει στόχο συγκεκριμένες επιχειρήσεις», σύμφωνα με τα σχόλια που θα κάνει ο αντιπρόσωπος της Google, στην ακρόαση στο Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου, σήμερα.
Οι ΗΠΑ κάνουν έρευνα για τον νέο φόρο που υπέγραψε τον περασμένο μήνα ο Μακρόν, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που θα μπορούσε να είναι προπομπός για νέους δασμούς ή άλλους εμπορικούςπεριορισμούς.
Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, θα μπορούσε να αναλάβει δράση ακόμη και στις 26 Αυγούστου, όταν θα ολοκληρωθεί μια περίοδος σχολίων για το θέμα
- Σημαντικά πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή το 2025
- Κάμερες στους δρόμους: Η εφαρμογή που προειδοποιεί τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο
- Τα στραβά κι ανάποδα της διαιτησίας που ο Λανουά δεν αλλάζει
- Αυξάνονται από την Πρωτοχρονιά τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους – Οι νέες τιμές
- «Ο σημερινός γονέας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στον ρόλο του»
- Από τον «Άγιο Στραγγαλιστή» στο σχέδιο Kill Bill και τον φόνο της 6χρονης beauty queen: Τα εγκλήματα που έβαψαν με αίμα τις γιορτές







