Φωτιά στη Ζάκυνθο
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Η νέα πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες ενώ και κάτοικοι των δύο χωριών βοηθούν τους πυροσβέστες για να μην πλησιάσει η φωτιά τα χωριά τους.
Να σημειωθεί ότι σήμερα, Πέμπτη τα Ιόνια Νησιά αντιμετωπίζουν «Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)», σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
Για την ανωτέρω Περιφέρεια τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ., όπως επίσης και η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
- Πώς οι λόγιοι της Αλεξάνδρειας προσπαθούσαν να χαρτογραφήσουν τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας
- Κάνεις κουτσομπολιό και δεν το ξέρεις
- Κληρονομιές: Αξιοποίηση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων – Όλες οι αλλαγές
- «Το Βιβλίο της Ζούγκλας»: Ποιος θα είναι ο Μόγλης στην παράσταση που θ’ ανέβει στο Λονδίνο
- Μέση Ανατολή: «Πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση – Ο αγροτικός τομέας και οι αυξήσεις στο ράφι
- Καρκίνος: Σταθερά στο 7% των δαπανών υγείας – Βελτιώνεται η επιβίωση






