
Ανάλογα με τη φυλή το ποσοστό αποδοκιμασίας του Τραμπ ως «ρατσιστή»
Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «ρατσιστή» τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, την ομιλία του οποίου την Τρίτη στη Βιρτζίνια μποϊκοτάρισαν αφροαμερικανοί βουλευτές.
Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «ρατσιστή» τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, την ομιλία του οποίου την Τρίτη στη Βιρτζίνια μποϊκοτάρισαν αφροαμερικανοί βουλευτές.
Στους αφροαμερικανούς το 80%
Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε από την περασμένη Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, από το πανεπιστήμιο Κουίνιπιακ, ενώ από το Σάββατο ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος πολλαπλασίασε τις φραστικές επιθέσεις του εναντίον αφροαμερικανού βουλευτή, χαρακτηρίζοντας την περιφέρειά του, τη Βαλτιμόρη, «αηδιαστικό μέρος γεμάτο με αρουραίους».
Το 51% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή θεωρεί ότι ο Τραμπ είναι ρατσιστής. Το ποσοστό διαφέρει ανάλογα με τη φυλή: στους λευκούς, αυτήν την άποψη εκφράζει το 46%, στους λατίνους το 55% και στους αφροαμερικανούς το 80%.
«Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο αμερικανός πρόεδρος πριν φύγει για τη Βιρτζίνια για να παραστεί στους εορτασμούς για τα 400 χρόνια από την κοινοβουλευτική συνέλευση του Τζέιμσταουν, την πρώτη μόνιμη βρετανική αποικία σε αμερικανικό έδαφος.
Διαμαρτυρία με πλακάτ
Βουλευτής των Δημοκρατικών στο τοπικό Κογκρέσο, ο Ιμπραχίμ Σαμίρα, διέκοψε για λίγα λεπτά την ομιλία του Τραμπ, υψώνοντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Απέλασε το μίσος», «Γύρνα στη διαφθορά σου» και «Επανένωσε την οικογένειά μου».
«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο κήρυκας του λόγου του μίσους και της τοξικής πολιτικής, προσκλήθηκε στη γιορτή των δημοκρατικών αξιών, τις οποίες ούτε καν συμμερίζεται», εξήγησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο νεαρός βουλευτής, που είναι γιος παλαιστίνιων προσφύγων.
Μέρος του κοινού αποδοκίμασε τον Σαμίρα, ο οποίος απομακρύνθηκε από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε την ομιλία του, χωρίς να αναφερθεί στο επεισόδιο αυτό.
Πηγή: ΑΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Τι θα φέρει το πρώτο γεωτρύπανο
- Λίβανος: Ο Τραμπ θα επικροτούσε ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (vids)
- Γιορτή σήμερα 16 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τα ζευγάρια στα ημιτελικά του Champions League
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]



