ΔΝΤ: Έχουμε μιλήσει ανοικτά και με διαφάνεια για την Ελλάδα
Στον απόηχο της έκθεσης-ομολογίας του ΔΝΤ για τα λάθη του στο ελληνικό πρόγραμμα με κυριότερο τη διαχείριση του θέματος του χρέους ο εκπρόσωπος του Ταμείου, επισημαίνει ότι το ΔΝΤ έχει επικοινωνήσει με διαφάνεια όλες τις πτυχές της στήριξης που παρείχε στην χώρα μας, διαφωνώντας με την εκτίμηση ότι το Ταμείο προσπάθησε να κρύψει τα λάθη του.
Στον απόηχο της έκθεσης-ομολογίας του ΔΝΤ για τα λάθη του στο ελληνικό πρόγραμμα με κυριότερο τη διαχείριση του θέματος του χρέους ο εκπρόσωπος του Ταμείου, επισημαίνει ότι το ΔΝΤ έχει επικοινωνήσει με διαφάνεια όλες τις πτυχές της στήριξης που παρείχε στην χώρα μας, διαφωνώντας με την εκτίμηση ότι το Ταμείο προσπάθησε να κρύψει τα λάθη του.
«Το ΔΝΤ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της έκκλησης για ισχυρή ελάφρυνση του (ελληνικού) χρέους» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που λάμβανε χώρα μια έγκαιρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Όπως μάλιστα υπενθύμισε, το ΔΝΤ είχε εκφράσει δημόσια την στήριξη του και είχε επανειλημμένα αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα μέσα από τις διάφορες εκθέσεις που έχει δημοσιοποιήσει.
«Δεν θέλω να αντιδικήσω με την ιστορία της ελληνικής κρίσης. Είχαμε πολύ επικοινωνία και ανάλυση του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων μεταπρογραμματικών εκθέσεων αξιολόγησης από το ανεξάρτητο γραφείο αξιολόγησης. Όλα αυτά τα δημοσιεύουμε και έχουν αγγίξει το ζήτημα του ελληνικού χρέους και άλλα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας, τόνισε πως το ΔΝΤ αναγνωρίζει την οικονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η πίστωση αυτής της επιτυχίας πηγαίνει πρωταρχικώς στην ελληνική κυβέρνηση και τις θυσίες του ελληνικού λαού και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ συνέβαλε σε αυτή τη θετική εξέλιξη.
«Και φυσικά συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, συνεχίζουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα, αν και δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα με το ΔΝΤ εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΔΝΤ προσπάθησε να καλύψει τα λάθη που έκανε στο ελληνικό πρόγραμμα μέσω της επικοινωνιακής του πολιτικής, ο κ. Ράις ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη παρατήρηση και υπενθύμισε πως όλα αυτά τα χρόνια το Ταμείο έχει επικοινωνήσει με διαφάνεια όλες τις πτυχές της στήριξης που παρείχε στην χώρα μας.
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
- Κίνηση στους δρόμους: Κλειστές λωρίδες λόγω έργων σε Κηφισό, Αττική Οδό και Βουλιαγμένης – Πού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)















































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442