
Λάθος σε χαρτονόμισμα στην Αυστραλία βρέθηκε έξι μήνες μετά
Χρειάστηκαν περισσότεροι από έξι μήνες και η παρατηρητική ματιά κάποιου Αυστραλού με τη βοήθεια μάλλον ενός μεγεθυντικού φακού για να εντοπιστεί ένα σφάλμα στα νέα 50δολάρα της χώρας: ένα τυπογραφικό λάθος.
Χρειάστηκαν περισσότεροι από έξι μήνες και η παρατηρητική ματιά κάποιου Αυστραλού με τη βοήθεια μάλλον ενός μεγεθυντικού φακού για να εντοπιστεί ένα σφάλμα στα νέα 50δολάρα της χώρας: ένα τυπογραφικό λάθος.
Σύμφωνα με το BBC, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας RBA έγραψε λάθος τη λέξη «responsibility» (υπευθυνότητα) ως «responsibilty» σε εκατομμύρια νέα χαρτονομίσματα. Η RBA επιβεβαίωσε σήμερα ότι έγινε τυπογραφικό λάθος και ανακοίνωσε ότι θα διορθωθεί στα χαρτονομίσματα που θα τυπωθούν από δω και στο εξής.
Ωστόσο, περίπου 46 εκατ. τέτοια χαρτονομίσματα, που τυπώθηκαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς και αναπαριστούν την Έντιθ Κάουαν, την πρώτη γυναίκα μέλος του αυστραλιανού κοινοβουλίου, βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία σε όλη τη χώρα. Πάντως το BBC επισημαίνει ότι παρά το τυπογραφικό λάθος, τα χαρτονομίσματα θεωρούνται απολύτως έγκυρα.
Australia’s central bank takes ‘responsibilty’ for note typo https://t.co/YEOh47ljsI pic.twitter.com/GYGyOzuvlW
— Reuters Top News (@Reuters) 9 Μαΐου 2019
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Akylas τραγούδησε «Ferto» και ξεσήκωσε το Άμστερνταμ
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς «φρένα» η κυβέρνηση – Οι επόμενες «μάχες» και ο δρόμος που οδηγεί στο… εδώλιο
- Khaby Lame: Το ναυάγιο του δημοφιλέστερου TikToker στον κοσμο
- Ινδία: Γυναίκα που θεωρούσαν νεκρή… «ζωντάνεψε» όταν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε έπεσε σε λακκούβα
- CNBC: Τα 8 θέματα που συζητούν τα «συναισθηματικά σταθερά» ζευγάρια – Ψυχολόγος από το Χάρβαρντ δίνει απαντήσεις
- Μεγακλής Βιντιάδης: «Ο Γιώργος Μαρίνος δεν χάθηκε, τον έκαναν να χαθεί – Το κλάμα πουλάει»




