
Ζορμπά για Παναγία Παρισίων: Η Ελλάδα θα στηρίξει την αποκατάσταση του ναού
«Η ζωή των μνημείων ταυτίζεται με την ίδια τη ζωή μας και με την ιστορία ενός τόπου», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού
Τη βαθιά θλίψη της για την καταστροφή που υπέστη ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ανέφερε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την προσπάθεια αποκατάστασης του καθεδρικού ναού του Παρισιού.
«Όταν βλέπουμε ένα μνημείο να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας, μνημείο ιστορικής αναφοράς για το Παρίσι, νιώθουμε σαν να χάνουμε κάτι από τη ζωή μας. Η ζωή των μνημείων ταυτίζεται με την ίδια τη ζωή μας και με την ιστορία ενός τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζορμπά.
Επισήμανε ότι όλοι πρέπει να έχουμε μια εγρήγορση για την προστασία και των δικών μας μνημείων και πρόσθεσε: «Η αίσθηση ότι μπορεί να συμβεί κάτι ξαφνικό σε κάποιο μνημείο πρέπει οδηγήσει όλο τον κόσμο σε ένα καλύτερο σχεδιασμό για την προστασία των μνημείων».
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο


