Συνταξιούχοι: Αυτή είναι η αίτηση για την προσωπική διαφορά
Τι θα πρέπει να προσέξουν κατά την υποβολή της
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι συνταξιούχοι που καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση προς τον ΕΦΚΑ για την προσωπική διαφορά προκειμένου να μη χάσουν χρήματα, εξαιτίας του επανυπολογισμού των συντάξεων.
Σύμφωνα με την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) η αίτηση έχει, επί της ουσίας, και το χαρακτήρα της ένστασης και πρέπει να υποβληθεί το συντομότερο γιατί επί της ουσίας από 01/01/2019 οι παλαιοί μέχρι 12/5/2016 συνταξιούχοι έχουν μια νέα σύνταξη, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί και η αντίστοιχη απόφαση που προβλέπει η νομοθεσία.
Η αίτηση θα πρέπει να υποβάλλεται από όλος όσους έχουν προσωπική διαφορά, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική.
Για όσους έχουν θετική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη παίρνει συμπλήρωμα για να μην πέσει πιο κάτω από την παλιά, η αίτηση τους επιτρέπει να διεκδικήσουν και αναδρομικά παράνομων μειώσεων του 2019.
Ενώ όσοι έχουν αρνητική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη είναι μεγαλύτερη από την παλιά, και για το λόγο αυτόν πήραν αύξηση που μοιράζεται ισόποσα από φέτος και για μια πενταετία, έχουν συμφέρον να πληροφορηθούν με την αίτησή τους στον ΕΦΚΑ αν έγινε σωστά ο επανυπολογισμός και αν η αύξηση που τους βγήκε θα έπρεπε να είναι αυτή που παίρνουν ή και μεγαλύτερη.
- Αγρίνιο: «Δεχόμουν απειλές και είδα όπλο» – Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για τη δολοφονία του κοινοτάρχη
- Κωνσταντίνος Δαβάκης: Ο δρόμος του καλού
- Δεν θα πάει στο Νταβός ο Μερτς για το «Συμβούλιο Ειρήνης» – «Ο ΟΗΕ είναι το σύστημά μας για διασφάλιση της ειρήνης», λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ
- «Φωτιά» το ενεργειακό κόστος σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Κόντρα Χατζηδάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ευλογιά και τον «ορό της αλήθειας»
- Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας η πτήση του Κ. Μητσοτάκη στη Ζυρίχη – Δεν πάει σήμερα στο Νταβός





