Ποσό 75 εκατ. ευρώ ετησίως στο Δημόσιο μετά το νέο Συνυποσχετικό με τους εφοπλιστές
Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας υπογράφηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Βάσει αυτού πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Με βάση τα δεδομένα των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας υπογράφηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, από τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ένωσης των εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη.
Βάσει αυτού πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Με βάση τα δεδομένα των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.
Νέο Συνυποσχετικό
Στη σύσκεψη υπογράφηκε το νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας.
Με το νέο Συνυποσχετικό, πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Η υπογραφή του Συνυποσχετικού, «ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διαπραγμάτευσης, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον» τονίζεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Τέλος, προστίθεται, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός κάλεσε τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να συμβάλλουν με επενδύσεις στην ενίσχυση των αναπτυξιακών της ελληνικής οικονομίας, η οποία μετά από χρόνια κρίσης βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης.
- ΠΑΣΟΚ: Στη «δίνη» των διαγραφών
- Κιβωτός του Κόσμου: Ομόφωνα ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον ιδρυτή της Οργάνωσης, πατέρα Αντώνιο
- Καντέρ: «Ελπίζω να έρθω στον Παναθηναϊκό όταν φύγει το καθεστώς Ερντογάν – Έχω μιλήσει με τον Γιαννακόπουλο»
- Θεσσαλονίκη: Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα ξημερώματα τρία αγροτικά οχήματα
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και κέντρο – Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
- «ΑS»: «Σιλβέν Φρανσίσκο, ο μεγάλος στόχος της Μπαρτσελόνα για το καλοκαίρι»
- Την πρώτη και κύρια ευθύνη την έχει πάντα αυτός που ασκεί κυβερνητική εξουσία
- Πολιτικός στις ΗΠΑ «βλέπει» UFO κρυμμένο σε κοινή θέα και το διαδίκτυο ζει εποχές Men in Black
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-fthdgrl-11855082-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442