Τραμπ : Δεν συζητάμε τη μείωση των δυνάμεών μας στη Νότια Κορέα
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι η μείωση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων που εδρεύουν στη Νότια Κορέα δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων στις επερχόμενες συνομιλίες με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις θα ασκηθεί πίεση στην ασιατική χώρα να εγκαταλείψει το πρόγραμμα εξοπλισμού της με πυρηνικά όπλα, είπε ο Τραμπ.
Οι παραπάνω δηλώσεις του αμερικανού προέδρου έγιναν στη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.
Ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφεραν την Πέμπτη ότι οι δύο πλευρές δεν θα συζητήσουν την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Νότια Κορέα και θα επιδιώξουν τη διαμόρφωση κοινού πεδίου κατανόησης για το ζήτημα της αποπυρηνοκοποίησης, κατά τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στο τέλος αυτού του μήνα.
Το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα αριθμεί 28.500 άτομα.
- Επίθεση σε 16χρονο στο Άλσος Συγγρού – Τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα




