Υλικά για 2 σάντουιτς

1 λευκή μπαγκέτα
4 κουτ. σούπας μαγιονέζα light
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
3 κουτ. σούπας ξίδι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. τοματίνια
120 γραμμάρια φέτα σπασμένη με τα χέρια σε μικρά κομμάτια
Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Σε ένα δεύτερο μικρό μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το ξίδι. Τα αφήνουμε να ψηθούν στο ξίδι για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα κρεμμύδια αλλά κρατάμε το ξίδι.

Κόβουμε την μπαγκέτα στη μέση και, στη συνέχεια, κατά μήκος στα δύο. Βάζουμε τις φέτες ανοιχτές πάνω σε ένα ταψί. Τις ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, στους 180οC για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση μαντεμένιο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις άλλες δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα τοματίνια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίσει να σκάει η σάρκα τους. Βγάζουμε από το τηγάνι, τα περιχύνουμε με το ξίδι που έχουμε κρατήσει και τα αλατοπιπερώνουμε. Αφού κρυώσουν λίγο, τα ανακατεύουμε με τα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού.

Απλώνουμε και στις 4 φέτες το μείγμα με τη μαγιονέζα, στρώνουμε από πάνω τα κομμάτια της φέτας, στη συνέχεια τα τοματίνια με τα αρωματικά και τις ροδέλες κρεμμυδιού. Τέλος πασπαλίζουμε με το μπούκοβο.

Πηγή: Γευσιγνώστης