Τα… διαστημόψαρα στο Διαγωνισμό Ρομποτικής FLL
Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2019
Με αφορμή τη συμμετοχή τους στον Προκριματικό Διαγωνισμό Ρομποτικής FLL Αθήνας, που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στις 16-17 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Παλλάδιο» βρέθηκαν μπροστά σε μια μοναδική επιστημονική πρόκληση, καθώς κλήθηκαν να μελετήσουν τις δυνατότητες μεταφοράς, εγκατάστασης και επιβίωσης υδρόβιων οργανισμών, φυτικών και ζωικών, σε διαστημικούς σταθμούς σε άλλους πλανήτες.
Τα ερωτήματα στα οποία επιχειρούν να δώσουν απάντηση είναι πολλά:
- Μπορούν να μεταφερθούν υδρόβιοι οργανισμοί με ασφάλεια εκτός πεδίου βαρύτητας;
- Μπορούν να επιβιώσουν στις συνθήκες που επικρατούν εκεί;
- Πώς θα γίνει η κατασκευή του υδροπονικού μας συστήματος, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί με ασφάλεια;
- Με ποιον τρόπο θα γίνει ο εμπλουτισμός σε οξυγόνο εκτός ατμόσφαιρας;
Για το σκοπό αυτόν οι μαθητές μελετούν τη βιβλιογραφία και ψάχνουν πηγές στο διαδίκτυο, έχοντας στο πλευρό τους επιστήμονες που με μεγάλη προθυμία τούς τροφοδοτούν με τις απαραίτητες πληροφορίες για το ομολογουμένως πρωτότυπο αυτό εγχείρημα.
Το όμορφο ταξίδι της γνώσης, όταν συνδυάζεται με την έρευνα και την ανακάλυψη, γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό.
Τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους θα τα παρουσιάσουν στον Προκριματικό Διαγωνισμό Ρομποτικής FLL Αθήνας, που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στις 16-17 Φεβρουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το FLL είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών, σχεδιασμένη κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, αλλά και πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.
- Άδωνις Γεωργιάδης: «Ενήργησαν με δόλο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες» στην υπόθεση Novartis
- Προτεραιότητα του Δήμου Βύρωνα μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς
- Μπαντόσα ήταν και… πάει: Ο Τσιτσιπάς «συνελήφθη» σε τρυφερό τετ-α-τετ με τη νέα του σύντροφο (vid)
- Δότης σπέρματος με καρκινογόνο μετάλλαξη απέκτησε 200 παιδιά – Τουλάχιστον 4 περιπτώσεις στην Ελλάδα
- Αμαλιάδα: 14χρονος εκβίαζε για εβδομάδες 12χρονο – Του πήρε 8.200 ευρώ
- Στο υπ. Εργασίας οι οικοδόμοι – 24ωρη απεργία για ΣΣΕ, αυξήσεις και μέτρα ασφαλείας



