Κουλούρι Θεσσαλονίκης με αβγά, τοματίνια και προσούτο Ευρυτανίας
Γρήγορο, εύκολο, εντυπωσιακό και ελληνικό!
Προετοιμασία: 3΄, Μαγείρεμα 5΄
Υλικά (για δύο μερίδες)
2 κουλούρια Θεσσαλονίκης
2 αβγά
2 λεπτές φέτες προσούτο Ευρυτανίας, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα
4 τοματίνια κομμένα στα δύο
λάδι για τηγάνισμα
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μαυροκούκι για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά. Τοποθετούμε ένα κουλούρι στο τηγάνι και μέσα στην τρύπα του σπάμε ένα αβγό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανάμεσα στο αβγό και το κουλούρι βάζουμε τα μισά κομμάτια προσούτο και τα μισά τοματίνια. Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί το αβγό όπως το προτιμάμε. Σερβίρουμε προσεκτικά με σπάτουλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και πασπαλίζουμε με λίγο μαυροκούκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο κουλούρι και το δεύτερο αυγό.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Δένδιας: Οι ακρίτες μας αγρυπνούν για την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας
- Αμοργός: Σκληρή κριτική της γαλλικής Le Monde για την εγκατάλειψη του νησιού
- Πολιτική Προστασία: Παρατείνεται η επιδότηση στέγασης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών
- Στην κορυφή του Top-10 των Game 3 της Euroleague η εντυπωσιακή τάπα του Ράιτ στον Βέσελι (vid)
- Μπορούν οι διαδηλώσεις των φοιτητών να κοστίσουν στον Μπάιντεν την προεδρία;
- Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου