
Ρεβίθια στη γάστρα
Αντικαταστήστε τον χυμό του ενός λεμονιού με χυμό και φλούδες ενός ακέρωτου πορτοκαλιού.
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
500 γρ. ρεβίθια
2 καρότα, σε χονδρές ροδέλες
1 κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια
1 κρεμμύδι, σε φέτες
250 ml έ.π. ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τα πλένουμε, τα σουρώνουμε και τα αναμειγνύουμε με τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι σε μια γάστρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με νερό τα ρεβίθια και κλείνουμε τη γάστρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, φτιάχνουμε ένα ζυμάρι από νερό και αλεύρι και κλείνουμε με αυτό ερμητικά τη γάστρα στην ένωση με το καπάκι. Ψήνουμε για 6 ώρες.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Εξαφανίστηκε 17χρονη από χώρο φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη
- Κουφονικολάκου για ΕΛΑΣ: Διαφανή τα οικονομικά και προσβάσιμα σε όλους – Ο κ. Γεωργιάδης να μας φέρει το φάκελο για τα χρέη των 530 εκατ. ευρώ της ΝΔ
- Νετανιάχου: Έδωσε εντολή στον στρατό του Ισραήλ να καταλάβει το 70% της Γάζας
- Πόσα μένουν στην τσέπη από έναν ετήσιο μικτό μισθό 100.000 ευρώ μετά τη φορολογία σε όλη την Ευρώπη; – Η ελληνική «περίπτωση»
- Η Πάρις δεν νιώθει υποχρεωμένη να μιλάει για τον πατέρα της, Μάικλ Τζάκσον
- LIVE: Oλυμπιακός – ΑΕΚ

