Ρεβίθια στη γάστρα
Αντικαταστήστε τον χυμό του ενός λεμονιού με χυμό και φλούδες ενός ακέρωτου πορτοκαλιού.
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
500 γρ. ρεβίθια
2 καρότα, σε χονδρές ροδέλες
1 κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια
1 κρεμμύδι, σε φέτες
250 ml έ.π. ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τα πλένουμε, τα σουρώνουμε και τα αναμειγνύουμε με τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι σε μια γάστρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με νερό τα ρεβίθια και κλείνουμε τη γάστρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, φτιάχνουμε ένα ζυμάρι από νερό και αλεύρι και κλείνουμε με αυτό ερμητικά τη γάστρα στην ένωση με το καπάκι. Ψήνουμε για 6 ώρες.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι
- Θεσσαλία: Σχέδιο για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανασυγκρότηση
- Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους λόγω της εξόδου των εκδρομέων
- Μεντιλίμπαρ για Βαλβέρδε: «Είναι φαινόμενο»
- Γιατί ο Κάρολος κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις με τις ενδυματολογικές του επιλογές
- Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες είναι ανοιχτά τα καταστήματα – Ποιες μέρες κλείνουν