«Πονοκέφαλος» για Μακρόν τα «Κίτρινα Γιλέκα» – Συναντά συνδικάτα και εργοδότες την Δευτέρα
Ο αρχηγός του κράτους θα συναντήσει τους κοινωνικούς εταίρους δύο ημέρες μετά μια νέα ημέρα δράσης των «κίτρινων γιλέκων» στην οποία συμμετείχαν περίπου 136.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία και η οποία αμαυρώθηκε και πάλι από βία.
Πέντε συνδικάτα (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE και CFTC), καθώς και τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (Medef, CPME και U2P) θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, δήλωσαν σήμερα συνδικαλιστικές πηγές.
Ο αρχηγός του κράτους θα συναντήσει τους κοινωνικούς εταίρους δύο ημέρες μετά μια νέα ημέρα δράσης των «κίτρινων γιλέκων» στην οποία συμμετείχαν περίπου 136.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία και η οποία αμαυρώθηκε και πάλι από βία.
Σύμφωνα με την Opinion που αποκάλυψε τη συνάντηση αυτή, «ο σκοπός είναι ο πρόεδρος να τους παρουσιάσει τα μέτρα που θα ανακοινώσει στους Γάλλους, κανονικά, αργότερα μέσα στην ημέρα».
Οι κοινωνικοί εταίροι είχαν γίνει δεκτοί στις 30 Νοεμβρίου από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ από τον οποίο είχαν ζητήσει να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα.
Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, οι πρόεδροι της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν καθώς και του CESE (Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Συμβούλιο) Πατρίκ Μπερνασκονί θα γίνουν δεκτοί από τον Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) την ίδια ώρα με τους κοινωνικούς εταίρους.
«Ο πρόεδρος θέλει να φέρει μαζί όλες τις πολιτικές, περιφερειακές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το έθνος, προκειμένου να ακούσει τη φωνή τους και τις προτάσεις τους με σκοπό να τους κινητοποιήσει στη δράση», δήλωσε η πηγή αυτή.
- Η Ολίβια Κόλμαν αποκάλυψε πως νιώθει non-binary: «Πάντα με περιέγραφα στον άντρα μου σαν έναν γκέι άντρα»
- Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι πότε ισχύουν και ποιες οι παγίδες που πρέπει να αποφύγετε
- Αντιπολιτευτικά πυρά για ακρίβεια και χρέη – «Δεν θα είναι βόλτα στο δάσος για τον Μητσοτάκη οι εκλογές»
- Ο Αλπερέν Σενγκούν απολογήθηκε για την σεξιστική επίθεση σε γυναίκα διαιτητή (vids)
- Χαμάς: Ηγετικό στέλεχος λέει ότι η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα παραδώσει τα όπλα της
- Συνελήφθη στο Ντουμπάι ύποπτος για την επίθεση κατά αντιστράτηγου στη Μόσχα – Παραδόθηκε στη Ρωσία




