Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και κάππαρη
Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η κάππαρη αντικαταστήστε την με λίγο άνηθο.
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 κ.σ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia, σε θ.δ.
2 αβγά βρασμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 φιλέτο σολομό, καπνιστό, σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε μισό λίτρο νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε καλά.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το τυρί και τα βρασμένα αβγά. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά, χωρίς να τις διαλύσουμε. Προσθέτουμε τον σολομό, την κάππαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Γάζα: «Όλη μου η οικογένεια χάθηκε» – 22 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα
- Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο των Χούθι 2 εμπορικά και 2 πολεμικά πλοία
- Αυστρία: Εισαγγελική έρευνα για απιστία σε βάρος πρώην κυβερνητικών στελεχών της ακροδεξιάς
- Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Χοσέ – Πέπε – Μουχίκα διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου
- Χαλκός: «Χρυσές» τιμές του μετάλλου λόγω μεγάλης ζήτησης στην παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Ποια κάθαρση;