Ζυμαρικά με πέστο μαϊντανού
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μαϊντανού δε χάνονται, καθώς η σάλτσα δε θέλει βράσιμο
Υλικά για 5 μερίδες
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
100 γρ. παρμεζάνα
1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρι
Πιπέρι και λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο στο νερό και τα σουρώνετε. Παράλληλα, πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φύλλα του μαϊντανού, τα οποία έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά, το κουκουνάρι, που προηγουμένως έχετε καβουρντίσει ελαφρά, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μείγμα την παρμεζάνα. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα pesto και σερβίρετε.
- LIVE: Βαλένθια – Σεβίλλη
- Formula 1: Πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις (pic)
- Παναθηναϊκός: Η 11άαδα για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ
- Τέλη κυκλοφορίας: Σε τέσσερα βήματα η διαδικασία έκδοσής τους – Πρόστιμα για καθυστερήσεις
- LIVE: Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός
- Τρικυμία στον εξώστη… και ο απών Τσίπρας από διεργασίες κορυφής – οι αιχμές για τους «ιεροεξεταστές» της Ιθάκης
