Μαρμελάδα αχλάδι
Πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή για μαρμελάδα.
Υλικά
1 κιλό αχλάδια
700 γρ. ζάχαρη
440 γρ. νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Διαλέγετε ώριμα αχλάδια. Τα καθαρίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσετε όλα, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και τον χυμό ενός λεμονιού. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τα αχλάδια να βράσουν μέχρι να λιώσουν. Τα περνάτε από μία σήτα, μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη βάζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία.
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
