Σπαγγέτι με πέστο
Μάθετε να φτιάχνετε μόνη σας την αγαπημένη σάλτσα.
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. σπαγγέτι
2 ματσάκια βασιλικό
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
30 γρ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα (al dente), τα βγάζετε και τα σουρώνετε.
2. Στο μεταξύ, πλένετε και στραγγίζετε καλά τον βασιλικό και τον βάζετε στο μπλέντερ ή στο γουδί μαζί με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.
3. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά, προσθέτοντας από πάνω κουταλιές από τη σάλτσα al pesto που φτιάξατε.
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
