Pancakes με σπανάκι και τηγανητό αβγό
Για ένα ευχάριστο πρωινό ξύπνημα.
Υλικά (για 9 pancakes)
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
½ φλ. γιαούρτι
½ φλ. φρέσκο γάλα
4 αβγά, το ένα για το μείγμα των pancakes, τα υπόλοιπα για τηγάνισμα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τηγάνι
1 χούφτα φρέσκο σπανάκι, χονδροκομμένο (τα φύλλα)
100 γρ. φέτα, χονδροτριμμένη
1 χούφτα φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα
1 χούφτα κολοκυθόσπορο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι). Σε μια κούπα αναμειγνύουμε το γιαούρτι και το γάλα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των στερεών μαζί με το 1 αβγό και το έ.π. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός.
Ρίχνουμε στον χυλό το σπανάκι μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο έ.π. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε από 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας χυλό για κάθε pancake. Ψήνουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη.
Τηγανίζουμε τα αβγά και σερβίρουμε 2-3 pancakes για κάθε μερίδα με 1 τηγανητό αβγό, λίγα φύλλα ρόκας και κολοκυθόσπορο.
- Χάνει το ματς με την ΑΕΚ ο Μορόν
- Μήπως με βίασαν και δεν το θυμάμαι; – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στη σειρά ντοκιμαντέρ για τον Diddy
- Θεσσαλονίκη: Σκηνές πανικού μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα «Πράσινα Φανάρια» – Δείτε βίντεο
- «Σε οικονομική ασφυξία οι δήμοι» – 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ
- Τα δεδομένα για τον Ντε Κολό – Το χαμηλό buy out και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τη Βιλερμπάν

