Ελληνική τράπεζα πίσω από το «σπάσιμο» των capital controls στην Κίνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των κινεζικών αρχών για περιστατικό παράκαμψης των capital controls που ισχύουν στην Κίνα, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται έλληνας επιχειρηματίας και εγχώριος τραπεζικός όμιλος
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των κινεζικών αρχών για περιστατικό παράκαμψης των capital controls που ισχύουν στην Κίνα, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται έλληνας επιχειρηματίας και εγχώριος τραπεζικός όμιλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω POS της Τράπεζας γινόταν εξαγωγή συναλλάγματος προς την Ελλάδα. Τα χρήματα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να κατέληγαν σε λογαριασμούς του επιχειρηματία E. Παπαευαγγέλου , αντιπροέδρου της εισηγμένης εταιρείας Jumbo που έχει συναλλαγές με την Κίνα και αποτελούσαν το τίμημα για την απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα από Κινέζους τα οποία πουλούσε ο εν λόγω επιχειρηματίας.
Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Jumbo αποφασίστηκε η αντικατάσταση του Ε. Παπαευαγγέλου μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και εντός της ελληνικής τράπεζας στην οποία φέρονται να εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της. Ενδεχομένως να υπάρξουν αποπομπές.
- Μαρινάκης: Ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες η κυβέρνηση, αλλά με όρους και προϋποθέσεις
- «Ζήτημα ζωής ή θανάτου» – Ακρωτηριασμός για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ – Η θυελλώδης σχέση τους
- Αυτή είναι η νέα εθνική στρατηγική των ΗΠΑ – Ο Τραμπ σπάει τα ταμπού
- LIVE: Άστον Βίλα – Άρσεναλ
- ΗΠΑ: Τραγωδία στο Τενεσί – Παππούς και 3 μηνών εγγονή κατασπαράχθηκαν από τα σκυλιά της οικογένειας
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός







