
Ευρωζώνη: «Καμπανάκι» για τις τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή
Οι τράπεζες στην ευρωζώνη δεν καταγράφουν επαρκή πρόοδο στην άντληση κεφαλαίων για την απορρόφηση ζημιών
Οι τράπεζες στην ευρωζώνη δεν έχουν καταγράψει επαρκή πρόοδο στην άντληση κεφαλαίων για την απορρόφηση ζημιών και τώρα ίσως βρεθούν αντιμέτωπες με δυσκολότερες συνθήκες στην αγορά λόγω της έντονης μεταβλητότητας και των διευρυνόμενων spreads στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA).
«Δεν έχει γίνει σε αυτό επαρκής πρόοδος», δήλωσε ο επικεφαλής της EBA Αντρέα Ενρία σε τραπεζικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, προειδοποιώντας ότι το πρόβλημα αφορά μεγάλες και μεσαίες τράπεζες, αλλά όχι τις μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες, οι οποίες αντίθετα είναι «πολύ κοντά στην πλήρη συμμόρφωση».
Στο πλαίσιο των διεθνών και των ευρωπαϊκών τραπεζικών κανόνων, οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να εκδώσουν ειδικό χρέος για απορρόφηση ζημιών, γνωστό ως TLAC, που μπορεί να μετατραπεί σε κεφάλαιο εάν μια κρίση έχει ως αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το βασικό κεφαλαιακό τους μαξιλάρι.
- Σύλληψη και αυτόφωρο για μέλος του Ρουβίκωνα λίγες μέρες πριν την δίκη του
- Η φον ντερ Λάιεν συζήτησε με τον Ζελένσκι για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και τα εξοπλιστικά
- Conference League: Η απονομή του τροπαίου στην Κρίσταλ Πάλας (vid)
- Οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν κανένα κρούσμα Έμπολα να εισέλθει στη χώρα – Σχεδιάζουν μονάδα καραντίνας στην Κένυα
- Κρίσταλ Πάλας – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0: Ο Ματετά της χάρισε το Conference League! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 28.05.2026]









