Οι Ιταλοί σχεδιαστές Simone Caronni, Paolo Stefano Gentile και Pietro Gaeli δημιούργησαν μια οικολογική συσκευασία για πατάτες από ανακυκλωμένες πατάτες, ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για το χαρτί.
Ονομάζεται «Peel Saver», η συσκευασία αποτελείται από άμυλο και συστατικά ινών τα οποία, μετά από διάβρωση και φυσική θανάτωση, συνδέονται μεταξύ τους και σκληρύνουν.
Οι σχεδιαστές κατέληξαν στο έργο αφού συνειδητοποίησαν πόσα απόβλητα από φλούδες πατάτας παράγονται από εταιρείες που πουλάνε τις πατάτες. Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το απόβλητο υλικό και συνειδητοποίησαν, ειρωνικά, ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συγκρατήσουν τα τρόφιμα από τα οποία προέρχονται.
«Η παραδοσιακή συσκευασία για τα τρόφιμα στο δρόμο έχει πολύ μικρό χρόνο χρήσης, καθιστώντας αμέσως δύσκολη την ανακύκλωση της. Το Peel Saver είναι ένα βιώσιμο φάρμακο που αποσκοπεί στην αντικατάσταση πλαστικοποιημένου χαρτιού», δήλωσε ο Caronni.
«Τα τηγανητά σερβίρονται μέσα στην ίδια φλούδα που αρχικά περιείχε και προστατεύει την πατάτα, επιστρέφοντας στη φυσική κατάσταση στην οποία ήταν.». Να μια έξυπνη λύση!
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας