Λιαργκόβας : Η υψηλή φορολογία οδηγεί στην «αφαίμαξη» της μεσαίας τάξης
Ως αποτέλεσμα, συμπλήρωσε, δεν μπορούν να συντηρηθούν τα υψηλά πλεονάσματα, αλλά ούτε και οι μισθοί και οι συντάξεις.
Για «αφαίμαξη» της μεσαίας τάξης από την υψηλή φορολογία έκανε λόγο ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.
Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την υψηλή φορολογία μίλησε για «αφαίμαξη» της μεσαίας τάξης, η οποία «σιγά – σιγά φτωχοποιείται», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως αποτέλεσμα, συμπλήρωσε, δεν μπορούν να συντηρηθούν τα υψηλά πλεονάσματα, αλλά ούτε και οι μισθοί και οι συντάξεις.
Σχολιάζοντας τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα, έφερε ως παράδειγμα το άνοιγμα ενός εστιατορίου που ενώ στην Ευρώπη μπορεί να χρειαστεί τρεις μέρες, όπως είπε ενδεικτικά, για να ανοίξει, ενώ στην Ελλάδα τρεις μήνες. Αντιστοίχως, όπως συμπλήρωσε, για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στην Ευρώπη απαιτούνται έξι μήνες, ενώ στην Ελλάδα περίπου έξι χρόνια.
Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού επεσήμανε πως «όταν καταθέτεις έναν προϋπολογισμό με δύο σενάρια, είναι σαν να λες στις αγορές “εσείς διαλέξτε”».
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
- Ιράν: Ενας άντρας σκοτώθηκε στο Ισραήλ και 4 γυναίκες στη Δυτική Οχθη σε ιρανική πυραυλική επίθεση
- Σουδάν: Επίθεση με drone σκοτώνει τουλάχιστον 15 άτομα στο γειτονικό Τσαντ
- Ιταλία: Η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: – Δεν είμαι εχθρός – Είμαι ήδη νεκρός
- Γιορτή σήμερα 19 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο





