Το ιταλικό «κύμα» παρασύρει και το Χρηματιστήριο Αθηνών
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινείται ο τζίρος
Πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος ευρύτερα στην αγορά ομολόγων, στον απόηχο των αναταράξεων στην ιταλική αγορά ομολόγων.
Το Χρηματιστήριο παραμένει στο «κόκκινο» και προσπαθεί να αντισταθεί στις τραπεζικές κυρίως πιέσεις που δέχεται, αλλά και στο αρνητικό ευρωπαϊκό κλίμα, το οποίο έχει ενταθεί εξαιτίας των εξελίξεων στην Ιταλία.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί προς τα επίπεδα των 680 μονάδων και διαμορφώνεται στις 682,99 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,18%.
Ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,73 εκατ. ευρώ.
Η αγορά δείχνει να μην μπορεί να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχεται κυρίως από την Ιταλία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο νέων αναταραχών, εξαιτίας της οριστικοποίησης του προϋπολογισμού της.
Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,33% ήτοι κινείται κατά 3,15% υψηλότερα σε σχέση με τη Δευτέρα και το πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 3,33% ήτοι κινείται κατά 2,75% υψηλότερα σε σχέση με χθες.
Διαβάστε επίσης:
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street








