Μανιταρόσουπα
Μπορείτε να τη σερβίρετε με πιτούλες, στις οποίες έχετε ρίξει ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη και τις έχετε ψήσει σε προθερμασμένο φούρνο για 8 περίπου λεπτά.
Υλικά για 10 άτομα
1 κιλό ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4
4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
4 κλωναράκια σέλινου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια, ξερά, κομμένα σε φέτες
4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
50 ml λευκό ξηρό κρασί
χυμός από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
800 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου, ή από βιολογικό κύβο)
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
8 αραβικές πίτες, σε κομματάκια
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίστε σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τον ζωμό και αφήστε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Πολτοποιήστε με προσοχή τα λαχανικά με το ζουμί τους στο μπλέντερ.
Ρίξτε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέστε τον χυμό του λάιμ.
Αφήστε να πάρει μία βράση και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Λιμενικό: Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών ανοιχτά της Σάμου
- Χιρόνα – Μπαρτσελόνα 4-2: Πήρε το καταλανικό ντέρμπι με ανατροπή και έστεψε πρωταθλήτρια την Ρεάλ
- Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 5-1: Πεντάρα με… εξωγήινο Χάαλαντ και φουλ για πρωτάθλημα
- Ιερουσαλήμ: Ένταση ανάμεσα στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου και ισραηλινές δυνάμεις
- Οι ευχές του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον εορτασμό του Πάσχα
- Κιλκίς: Συνελήφθη 25χρονος που έκρυβε σε αποθήκη συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων