Λίντσεϊ Κεμπ : Πέθανε o άνθρωπος που έμαθε στον Μπάουι να χορεύει
Σε ηλικία 80 ετών
Ο Βρετανός χορογράφος, χορευτής και μίμος Λίντσεϊ Κεμπ πέθανε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, σε ηλικία 80 ετών, στο Λιβόρνο της Τοσκάνης όπου ήταν εγκατεστημένος εδώ και χρόνια, μετέδωσαν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Κεμπ γεννήθηκε τον Μάιο του 1938 στη Βρετανία και έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1960, όταν παρουσίασε το θέματα «Flowers» με τον πρώτο του χορευτικό θίασο.
«Έκανα την παραγωγή με 500 λίρες στερλίνες που κληρονόμησα από μια θεία μου» είχε αποκαλύψει ο ίδιος χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας La Repubblica.
Ο Λίντσεϊ Κεμπ έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό όταν συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Μπάουι στο θέαμα Ziggy Stardust, το 1972.
«Όταν πεθαίνει ένας καλλιτέχνης σαν τον Λίντσεϊ Κεμπ, χάνεται ένα μνημείο συναισθημάτων, ένας θαρραλέος και επαναστάτης δημιουργός», έγραψε στο Twitter ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλεσάντρο Γκάσμαν.
- Υποκλοπές: Ένοχη σιωπή
- Μίλτος Πασχαλίδης: Η συγγραφή, η πατρότητα και τα δάκρυα του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον αδερφό του
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Θεσπρωτία – Μπαράζ δονήσεων τις τελευταίες ημέρες
- Βρετανία: «Η μηνιγγίτιδα μας την πήρε σε 12 ώρες» – Απαρηγόρητος ο πατέρας της 18χρονης μαθήτριας στο Κεντ
- H OpenAI ετοιμάζει «superapp» που συνδυάζει το ChatGPT με browser
- Τέμπη: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για «το δίδυμο Κωνσταντοπούλου-Καρυστιανού» – «Φασιστική νοοτροπία»



