Κοτόπουλο στο τηγάνι με σκόρδο και δεντρολίβανο
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά για 4 μερίδες
8 μπουτάκια κοτόπουλο
1 κ.σ. αλεύρι
1 σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κοτσάνια δεντρολίβανο
300 ml λευκό ξηρό κρασί
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Προετοιμάστε το κοτόπουλο: Σκουπίστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας, απομακρύνετε με ένα ψαλίδι το περιττό δέρμα και βουτήξτε τα μπουτάκια στο αλεύρι. Χωρίστε το σκόρδο σε σκελίδες.
Τηγανίστε το κοτόπουλο: Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψε το λάδι ρίξτε το κοτόπουλο. Τηγανίστε το μέχρι η πέτσα του να γίνει τραγανή. Αλλάξτε το πλευρά στη συνέχεια. Προσθέστε το δεντρολίβανο και το σκόρδο, μετά προσθέστε το αλεύρι και μετά ρίξτε αλατοπίπερο.
Μόλις ανέβει η θερμοκρασία, μειώστε τη φωτιά και ανακατέψτε. Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το στη φωτιά για 40-45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.
Καλή όρεξη!
- Τραγωδίες από χιονοστιβάδες στα ελληνικά βουνά – Από τα Βαρδούσια έως τα Λευκά όρη
- Euroleague: Αποκλειστικό που δεν είναι αποκλειστικό για την Μπασκόνια
- Δύο ελικόπτερα που μετέφεραν ασθενείς φέρεται να συγκρούστηκαν πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ [βίντεο]
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του
- ΚΕΔ: Χάνει και το αβαντάζ των ξένων διαιτητών
- Τα δύο γεγονότα που «σκοτείνιασαν» τα Χριστούγεννα του Καρόλου Ντίκενς
