Σενάρια για καρατομήσεις σε Πυροσβεστική και Αστυνομία προκαλούν ενόχληση στο Μαξίμου
Σε αναζήτηση ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση
Την ώρα που κανένα μέλος της κυβέρνησης, με πρώτον από όλους τον πρωθυπουργό, αλλά και κανένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης δεν παραδέχεται λάθη ή ολιγωρίες στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης με τις πυρκαγιές στην Αττική που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 81 άτομα και πολύ περισσότερο κανείς δεν παραιτείται, πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται εισηγήσεις για «καρατόμηση» τόσο του Αρχηγού της Πυροσβεστικής όσο και του Αρχηγού της Αστυνομίας.
Οι πληροφορίες αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν έντονη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε ανακοίνωση που διαψεύδει «δήθεν πρόθεση του πρωθυπουργού για “καρατομήσεις” των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας», γίνεται λόγος για προσπάθεια «κάμψης του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους» και «υπονόμευσης του αγώνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας» που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών.
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στο στόχαστρο έχουν μπει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας καθώς επίσης ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης.
Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οι πληροφορίες αυτές διαψεύσθηκαν.
Ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μιλώντας στο «Βήμα» επισήμανε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής λόγω της τραγωδίας στην βορειοανατολική Αττική. Δεν εκτιμούμε ότι υπήρξε κάποια λανθασμένη ενέργεια τους – ειδικά βεβαίως των αξιωματικών της Πυροσβεστικής – στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πυρκαγιάς. Όσα αναφέρονται για καρατομήσεις είναι αποκυήματα της φαντασίας ή εξυπηρετούν σκοπιμότητες».
- Ιερά Οδός: Τρόμος για 20χρονη – Τέσσερις ανήλικοι την χτύπησαν και της άρπαξαν το κινητό
- Πτολεμαΐδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Χωρίς τις αισθήσεις της απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη
- Kellogg’s: Πως η πατέντα για τα πρώτα δημητριακά δημιούργησε αδελφική αντιζηλία και τη μεγαλύτερη εταιρεία
- Χάος στο Παρίσι μετά τον τελικό του Champions League – Σοβαρά επεισόδια με 416 προσαγωγές και ολονύχτιες συγκρούσεις (vids)
- Τι μας υπενθυμίζει η κυριακάτικη Καλημέρα του Αρκά;
- Ο Τραμπ θέλει οι μουσουλμανικές χώρες να ενταχθούν στις Συμφωνίες του Αβραάμ – Αν τελειώσει ο πόλεμος στο Ιράν
- Kale: Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για αυτό το superfood
- Οι «φορολογικοί παράδεισοι» παραμένουν δημοφιλείς παρά τα μέτρα για τις offshore
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/rad-pozniakov-134-72ac7W4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442