Μπαρνιέ : Η Λευκή Βίβλος για το Brexit εγείρει σειρά θεμάτων
«Σχετικά με την μελλοντική οικονομική σύμπραξη, η Λευκή Βίβλος εγείρει τρεις σειρές θεμάτων» διευκρίνισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μισέλ Μπαρνιέ
Η Λευκή Βίβλος του Ηνωμένου Βασιλείου για την διαμόρφωση της σχέσης του με την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Brexit εγείρει «σειρά θεμάτων» στον οικονομικό τομέα, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μισέλ Μπαρνιέ.
«Σχετικά με την μελλοντική οικονομική σύμπραξη, η Λευκή Βίβλος εγείρει τρεις σειρές θεμάτων» διευκρίνισε ο Μισέλ Μπαρνιέ, εκφράζοντας την απορία εάν οι βρετανικές προτάσεις είναι «λειτουργικές», «προς το συμφέρον της ΕΕ» και «συμβατές με τις αρχές» των διαπραγματεύσεων που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους.
Στο Δουβλίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας παραδέχθηκε ότι οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών πρωτευουσών στην Λευκή Βίβλο της Τερέζα Μέι ήταν χλιαρές, αλλά υπάρχει η παραδοχή ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για διαπραγματεύσεις.
«Υπήρξε χλιαρή απάντηση στην βρετανική Λευκή Βίβλο από τις Βρυξέλλες, αλλά και από κράτη μέλη. Ανυπομονούν να ωθήσουν την βρετανική διαπραγματευτική ομάδα σε σοβαρές και λεπτομερείς διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Σάιμον Κόβενεϊ στο ιρλανδικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTE, έπειτα από την συνάντησή του με τον Μισέλ Μπαρνιέ και υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
- Σαλαμίνα: Το στοιχείο «κλειδί» στη δολοφονία της 62χρονης 34χρόνια μετά
- Έξαλλος ο Μάικ Τζέιμς: Ξέσπασμα με ατάκες για πληρωμές Μονακό και Παναθηναϊκό
- Αγίου Βαλεντίνου: Dating apps, sexting και AI – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στον έρωτα
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό




