Συνάντηση Σκουρλέτη με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Τα δικαιώματα των διεμφυλικών και η διατύπωση ζητημάτων που έχουν σχέση με την ταυτότητα στα επίσημα κείμενα, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη σημερινή πρώτη τους συνάντηση με το υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τα μέλη του προεδρείου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, Άννα Απέργη και Έφη Κάσιου
Τα δικαιώματα των διεμφυλικών και η διατύπωση ζητημάτων που έχουν σχέση με την ταυτότητα στα επίσημα κείμενα, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη σημερινή πρώτη τους συνάντηση με το υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τα μέλη του προεδρείου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, Άννα Απέργη και Έφη Κάσιου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η πρόεδρος Μ. Γαλανού και τα μέλη του σωματείου, διατύπωσαν τις θέσεις τους για ζητήματα όπως η αναγραφή στοιχείων στις νέες ταυτότητες, η αντιμετώπιση περιστατικών μη συμμόρφωσης με το ν.4491/17 για τη νομική αναγνώριση φύλου, η αναγκαιότητα ρητών διατυπώσεων στα νομικά κείμενα αναφορικά με την ταυτότητα φύλου, η ύπαρξη διακρίσεων στο Δημόσιο, με συνέπεια φαινόμενα αποκλεισμού από την εργασία, και το νομοθετικό πλαίσιο για τα εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση και το υπουργείο, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα τα ζητήματα των δικαιωμάτων, και ότι η προσπάθεια διεύρυνσής τους θα είναι συνεπής και διαρκής.
Επίσης συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία, προκειμένου να συζητηθεί το σύνολο των ζητημάτων που θέτει το σωματείο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εσωτερικών.
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: Εάν υπουργός άλλης κυβέρνησης έκανε τη δήλωση του Γεωργιάδη θα είχε παραιτηθεί
- «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους στο Μαρόκο – Οπαδοί βγήκαν για να πανηγυρίσουν το Κόπα Άφρικα (vids)
- Σε εξέλιξη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών – Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
- Ο Μάρκο Ρούμπιο αρνείται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Κούβας
- Ο Φουρνιέ… ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους σε αυτοκριτική: «Είναι ξεκάθαρο ότι έκανα κακή δουλειά» (vid)
- Ο πρώην σύζυγος της Έιμι Γουάινχαουζ για τον θάνατό της




