ΤτΕ: Στα 6,5 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 6μήνου
Τι δείχνουν τα στοιχεία
Έλλειμμα 2,055 δισ. ευρώ παρουσίασε την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης έναντι ελλείμματος 890 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) το πρωτογενές ταμειακό αποτέλεσμα ωστόσο ήταν θετικό και έφτασε τα 6,5 δισ. ευρώ.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 21,911 δισ. ευρώ, από 20,336 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 672 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 799 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 24,520 δισ. ευρώ, από 23,962 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017.
- Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός 76-98: Τεράστιο «διπλό» για την παραμονή τους οι νησιώτες
- Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου – Στο «κόκκινο» 74 κατοικίες
- Ιταλία: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα
- «Η φήμη είναι ακόρεστο τέρας» – Ο Ντέιβ Γκρολ για τους Foo Fighters, την απιστία και το εξώγαμο παιδί
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό στη Νέα Πέραμο – Πέντε συλλήψεις
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – Στο «Ιπποκράτειο» μετά από εγχείρηση στο κεφάλι





